Vad gör vi?

Möllevångsgruppen är en förening som funnits på Möllevången sedan 1994. Den startades av unga barnfamiljer som ville förbättra boendemiljön i Möllevången. Föreningen har haft lokaler först på Bergsgatan men sedan 2004 på södra parkgatan 27a. Under årens lopp har föreningen drivit många lyckade projekt med fokus på boendefrågor, barn- och ungdomar, integration och kultur- och miljöfrågor.

Med tiden har aktiviteterna blivit färre och färre och lokalen har bara utnyttjats av en handfull föreningar. Sedan en tid tillbaka har föreningen Möllevångsgruppen status som vilande, vilket betyder att den inte har någon verksamhet.

Sedan september 2011 har dock en grupp nya entusiaster bestämt sig för att väcka liv i Möllevångsgruppens lokaler. Styrelsen för den vilande föreningen har lämnat över ansvaret till oss.

Vi vill att Möllevångsgruppens lokal ska bli ett levande socialt center på Möllan, öppet för alla men för vänsterrörelsen och det lokala föreningslivet i första hand. Det ska vara enkelt att starta och delta i aktiviteter i lokalen. Här på hemsidan och på vår facebooksida kommer vi utannonsera de öppna arrangemangen.

Lokalens yta är begränsad. Men det är också de enda gränserna. Den som är nyfiken och eventuellt vill starta en diskussionsgrupp, ha möten, visa film, göra folkkök eller något annat är välkommen på Måndagsmöte. De är öppna och hålls i lokalen varje måndag kl 18.

Vår föreningsfilosofi bygger på aktivitet. Möllevångsgruppen är vad som pågår i lokalerna.

Förutom att vara ett öppet socialt center vill vi också att Möllevångsgruppen ska fortsätta vara med och påverka boende- och livsmiljön på Möllevången. Vi har bara börjat och Ni är alla välkomna att göra det tillsammans med oss. !

//Möllevångsgruppens Lokalgrupp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s