Om Möllevångsgruppen

Möllevångsgruppen är en ideell och partipolitiskt obunden förening som verkar för en bättre boendemiljö på Möllevången. Vi arbetar utifrån ett gräsrotsperspektiv, dvs. att vi ser saker och ting underifrån, ur de boendes synvinkel. Vi driver de frågor som de boende tycker är viktiga.
Vi vill stärka den lokala demokratin, öka trivseln och tryggheten i området samt främja en ökad gemenskap och självkänsla hos de boende på Möllevången. Vi vill skapa möjligheter för de boende att i så stor utsträckning som möjligt ska kunna påverka och utforma sin närmiljö tillsammans.

Vår målsättning är en lokalt förankrad och hållbar utveckling av Möllevången med särskild fokus på miljö- och sociala frågor.

Möllevångsgruppen startades hösten 1994 av boende på Möllevången som helt enkelt tyckte att det var dags att göra något åt problemen i området. Möllevången var då ett ökänt område med stora sociala problem så som t.ex. nedskräpning, oseriösa fastighetsägare, barnovänliga miljöer och omfattande brottslighet.

Möllevången har förändrats en hel del sedan Möllevångsgruppens start, från att vara en problemdrabbad stadsdel till en blomstrande stadsdel med ett levande kulturliv och ett aktivt engagemang. Möllevången är idag Malmös utan tvekan mest populära stadsdel till följd av denna transformation. Men i takt med att stadsdelen blivit mer och mer attraktiv har hyrorna höjts, hyresbostäder försvunnit och den handel som profilerat Möllevången har svårt för att stanna kvar. Den fruktade gentrifieringen har stadsdelen i sitt grepp. Att Möllevången förändras är oundvikligt men vad Möllevångsgruppen nu kämpar för, är att förändringen grundas på de tankar och viljor som möllevångsborna själva har.

Även om stadsdelens popularitet har ökat och att folk generellt har en relativ positiv bild av Möllevången så kvarstår många av stadsdelens problem. En del av dessa är samma problem som en gång samlade de boende och i protest startade Möllevångsgruppen.

Engagera dig redan idag, imorgon kan det vara för sent! Stöd arbetet för en lokalt förankrad och hållbar utveckling av Möllevången!

Stöd Möllevångsgruppen – bli medlem!

50kr/år (100kr/år för stödmedlem) Bg 5225-0867

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s