Stormöte

År 2010 är igång och så är Möllevångsgruppen. I lördags hade vi årets första Öppna Stormöte. Vi hade glädjen att erfara att när klockan slog 14.00 strömmade folk in genom dörren. Både gamla och nya aktivister kom för att dela åsikter, upplevelser och komma med idéer för verksamhetsåret 2010. Möllevångsgruppen är ingenting utan medlemmarnas initiativ och engagemang!

Mötet öppnades med att Jonas drog en kort historik om vad gruppen är och har varit genom åren. Efter det hade vi en kort presentationsrunda av de 25 personer som fyllde vår lilla lokal. Det visade sig vara en blandning av kulturarbetare, trädgårdsarbetare, pedagoger, konstnärer, musiker, socialarbetare etcetera .  Några personer har redan startat en lokal hyresgästförening medan andra var sugna på att dela med sig om tankar runt exempelvis kooperativa  hyresrätter.

Mötet hölls ganska löst men i den gemensamma brainstormen utkristalliserades fort fem viktiga grupperingar:

Boende             Miljö           Barn och unga              Socialt             Kultur

Vi försökte dela in oss i grupper och Boendegruppen och Kulturgruppen fylldes fort ut medan Miljö, Barn och unga och Socialt hade lite svårare att formatera sig. Det viktiga är ändå att vi tillsammans med våra medlemmar snabbt identifierade var man vill lägga krutet. Diskussionerna pågick under ca 30 minuter och så hade både Boendegruppen och Kulturgruppen bestämt tid för arbetsmöte kommande lördag kl 13.00 (kultur) respektive kl 14.oo (boende) i Möllevångsgruppens lokaler.

Något som inte fångades upp av en specifik grupp, men som ändå genomsyrade alla, är arbetet för och värnandet om trygghet och säkerhet på Möllevången. Det är essentiellt att känna sig fri, respekterad, trygg och säker i sitt bostadsområde och vi i Möllevångsgruppen har en stark övertygelse om att genom att organisera oss, diskutera problem och lösningar, dela erfarenhet och kunskap, skapa, lära  känna varandra, vara med och påverka och utforma, samarbeta, så  bildas grundlaget för just; säkerhet och trygghet.

Om ett par veckor blir det ett till stormöte. Vi vill fånga upp så många synpunkter, erfarenheter och så mycket engagemang som möjligt från alla sorters folk boende på Möllan eller med stark anknytning och engagemang för stadsdelen.

Så är du på något sätt intresserad eller involverad i vad som händer se till att hålla dig uppdaterad här om när och var. Eller kom och hjälp till och dela ut flyers.

Känner du att du har lust och möjlighet att styra upp eller på något sätt bidra till arbetsgrupperna Miljö, Barn och Ungdom och Socialt väntar folk redan på dig 🙂

Och så vill vi ödmjukast tacka Simrishamnsgatans Café för den utsökta morotskakan och Bagdad Livs för fikabrödet…. samt gratulera bokcafét Amalthea till nyinvigningen.

Nu kör vi!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s