Alla fagra barn! Hoppa!

Möllevångsgruppen har länge verkat för närområdet, för att vara en röst som representerar de som faktiskt lever och verkar på Möllan,  för att lyfta fram och ge uttryck för de strömningar, behov och den skaparkraft som Möllan huserar. Vet ni förresten att ett av Möllevångsgruppens äldsta projekt är Barnens buss som under sommar halvåret tar med liten och familj ut i skog o mark, till stranden och till lekland.  Att skolan på Möllevången är sprungen ur ett initiativ taget av föräldrar kanaliserat bland annat genom Möllevångsgruppen.

Att Möllevångsgruppen också aktivt verkar för ett miljömässigt hållbart närområde genom projekt som Gröna Innegårdar och sammarbete med hyresgästföreningen och hyresvärdar etc.

Kanske var det därför folkmusik gruppen ”Alla fagra” valde att förlägga sin skivrelease av cdn ”Alla fagra Barn” och spela in musikvideon ”Hoppa!”  i våra lokaler på Parkgatan. Vi vill i allafall tro det 🙂

Hoppa iväg19

Alla Fagra är ett band med utgångspunkt Malmö/Möllan som spelar nyproducerad svensk folkmusik med influenser från dagens multikulturella samhälle. Det består av Dan Svensson (sång, slagverk), Julia Westberg (sång/harpa), Olof Göthlin (fiol, viola d`amore), Gabriel Hermansson (bosoki) och Per Svensson (bas). I våras släppte de cdn ”Våta Pussar” (mars 2009, Nordic Tradition) som bland annat innehar top hiten Falafelsång.

När Alla Fagra gör musik mer för barn har de valt att gå under band namnet Alla Fagra Barn för att skilja lite på koncepten. Det var alltså Alla Fagra Barn som spelade in musikvideo till låten ”Hoppa!” som återfinns på skivan ”Klacken i Nocken” (maj 2009, Nordic Tradition)

Onsdagen den 23 september samlade Vivian alla Möllans vackra ungar utanför våra lokaler och bjöd upp till ett hejdundrande Hoppande som bara våra ungar kan.

Hoppa iväg2-1

Så bland yrande höstlöv och under högblå himmel kunde förbipasserande skåda skuttande barn som till svängiga toner och påhejade av entusiastiska ”stora” barn, sprang in och ut ur lokalen och på gatan framför så att cyklisterna för ögonblicket måste styra undan. Så här såg det ut typ:

Hoppa iväg10

och såhär:

Hoppa iväg15

Låten handlar om möjligheten att använda sin egen inre motor som aldrig stoppar och att ta sig fram, runt, roligare och sundare och mycket mer miljövänligt hoppandes istället för med smutsiga bilar och flyg. Det var starkt imponerande att se vilken otroligt stark hopppotensial kidsen hade. De vuxna var trötta bara efter någon tagning men de små tröttnade aldrig även om budet på att de sov ganska gott på kvällen är högt.

Hoppa iväg5

Alla Fagras nästa spelning är på Dunkers  kulturhus i Helsingborg den 15e oktober och Alla Fagra Barns nästa spelning är i v 45 på Kirsebergs teater den 4 november och på Paladium den 8e november.

Musikvideon filmades av Anna Virta och bearbetas just nu. Den beräknas snart vara klar.

Fotona i det här inlägget är tagna av  John Hansson.

Hoppa iväg7

Möllevångsgruppen med barn och föräldrar ber att få tacka för en fantastiskt härlig eftermiddag.

Hoppa lugnt!

Men alla fagra? Vad är det för små mystiska hål i vårat bord?

Update 21/1 2010: Här är videon på Youtube >>

//Möllevångsgruppen

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Alla fagra barn! Hoppa!

  1. Julia skriver:

    Hej!
    Tack för fina texten om den fina dagen när så många hjälpte till med Hoppa-videon! Underbart att vi fick låna lokalen! Det var många människor som rörde sig där inne, hålen i bordet vet jag inget om, hoppas det inte var illa! På återseende!

  2. Ping: Hoppa!-videon klar «

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s