Stora Gårdsdsdagen 20/9

dsgwebbNu är det äntligen dags för den Stora gårdsdagen!  Söndagen den 20e september slås portarna upp på Möllan igen. Nu har traditionen med öppna gårdar, utställningar, utbyte av odlingstips och växter, föreläsningar, fika, lek, musik och grannsämja i höstsolen varat i över 10 år.

Projektet startades av Möllevångsgruppen för att gynna boendemiljön och öka bekantskapen mellan oss Möllanbor och våra hus. Med ny styrelse och nya friska tag i Möllevångsgruppen behåller vi självklart ett av årets käraste arrangemang. Så fram med bullbakarna, syltmakarna och lopporna från vinden. Ge guran till grannen, sätt blomman på bordet, bjud in och bjud till!

Från Möllevångsgruppens lokal på Södra Parkgatan utgår guidade visningar och erbjuds fika, underhållning och en presentation av den nyfixade lokalen och verksamheten. Det delas oxå ut kartor över vilka gårdar som har hittepån.

Anmäl din gårds aktiviteter till oss på Möllevångsgruppen – läs nedan hur man går tillväga.

Väl mött i höstsolen!

//Möllevångsgruppen

Vill ni öppna upp er gård?
Alla som bor på Möllevången är välkomna att öppna upp sin gård och delta i Den Stora Gårdsdagen. Hitta på något själv eller prata ihop dig med dina grannar och gör något trevligt tillsammans.
Vi uppmanar så många som möjligt att öppna sina gårdar och bjuda in grannar, vänner och nyfikna besökare. Visa upp den kreativitet, gemenskap och värme som finns bakom Möllans portar!

Hur går man tillväga?
Anmäl er gård! – Anmäl er vilja att deltaga med att öpnna upp er gård till Möllevångsgruppen på info@mollevangsgruppen.se eller 0735-093662. Anmälning bör vara inkommen absolut senast den 18e september.

Kontakta dina grannar! – Kontakta era grannar om viljan att öppna upp gården och se om det finns fler som är intresserade. Informera alla grannar om arrangemanget så de är medvetna om ska hända.

Kontakta hyresvärden?
– Av erfarenhet ser vi det som problematiskt att fråga hyresvärden om lov eftersom flera har visat sig vara negativt inställda till dessa och liknande boendeinitiativ. Vi anser som boende har man rätt att använda sin gård som man vill så länge man respekterar sina grannar. Men har ni en bra hyresvärd som värdesätter sina hyresgäster och deras egna initiativ så kan det vara en fördel att ta kontakt.

Planera! – Håll gärna  ett eller flera planeringsmöten där de boende i fastigheten, särskilt de som har uttryckt intresse att delta, bjuds in. Här planerar och utformar ni tillsammans era aktiviteter och arrangemang under gårdsdagen. Vid behov kan Möllevångsgruppen vara på plats för att ge stöd, tips och råd.

Genomföra! – Tänk igenom hur ni praktiskt ska genomföra era aktiviteter/arrangemang. Med bra förberedelser så går allt mycket smidigare! Om ni är flera, tänk på att fördela ansvaret och arbetsuppgifterna.

Vad kan man göra?
Det är upp till de boende i varje fastighet att själva utforma, planera och genomföra arrangemanget/aktiviteten på sin gård. Möllevångsgruppen kan bistå med kontakter, tips och råd.
Här nedan följer lite exempel på aktiviteter man kan anordna på sin gård. Man gör det så stort eller så litet som man känner för och endast fantasin (och gårdsytan så klart) sätter gränserna!
Exempel på aktiviteter:
– Loppis
– Utställning
– Odlingstips
– Livemusik
– Klädbyte
– Teater
– Fika
– Filmvisning
– Föreläsning
– Lekar & Barnverksamhet
– Poesi
– Dansuppvisning
– Brädspel
…och mycket mer!

Hur vet man vilka gårdar som är öppna?
Möllevångsgruppen kommer att trycka upp en karta med de öppna gårdar som anmält sig. Denna kartan kommer finnas att hämta i Möllevångsgruppens lokal på Södra Parkgatan 27A under Den Stora Gårdsdagen.

Kontakt: info@mollevangsgruppen.se / 0735-093662

Arr: Möllevånsgruppen i samarbete med ABF Malmö

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Stora Gårdsdsdagen 20/9

 1. Martha och Dario skriver:

  Hej!!
  Tusen tack för igår!!!!
  Det var sååå trevligt att gå runt på Möllan träffa andra boende,se andras gårdar och sitta utanför MG och bara finnas.Fikan och musiken var pricket över iet
  Hälsningar.
  Martha och Dario

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s